Факультети:
* Факультет ветеринарної медицини. Найдавніший в університеті та один із найбільших в Україні. Тут здійснюється підготовка лікарів та магістрів ветеринарної медицини, які займаються профілактикою, діагностикою і лікуванням хвороб тварин, птиці і риб, підвищенням їх продуктивності, контролем за якістю продуктів харчування та сировини, попередженням зооантропозоонозів.
* Біолого-технологічний факультет. Факультет готує фахівців для тваринництва західного регіону України зі спеціальностей технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та водні біоресурси, спеціалізацій менеджмент, бджільництво, звірівництво, птахівництво.
* Факультет харчових технологій. На факультеті ведеться підготовка фахівців для роботи на підприємствах м’ясної і молочної промисловості, в забійних і переробних цехах, фермерських господарствах, лабораторіях ветсанекспертизи переважно в західному регіоні України.
* Факультет економіки та менеджменту. Здійснюється підготовка фахівців за трьома спеціальностями: "Маркетинг", "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності" та "Менеджмент організацій" з урахуванням особливостей професійної діяльності випускників у сільському господарстві та сфері переробки сільськогосподарської діяльності.
* Факультет доуніверситетської освіти та підготовки молодших спеціалістів. На факультеті ведеться підготовка фахівців за спеціальністю "Провознавство" (молодший спеціаліст). Час підготовки - 3 роки на денній формі навчання і 36 місяців на заочній формі навчання.
* Факультет заочної освіти. Готує фахівців за такими напрямами як "Менеджмент", "Економіка і підприємництво", "Харчова технологія та інженерія", "Екологія", "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" та ін